Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προϊόντα

Παλμικά Οξύμετρα

Ανοιχτά

Συσκευές BiPAP

Ανοιχτά

Λύσεις ροχαλητού

Ανοιχτά

Εργαστήρια Ύπνου

Ανοιχτά

Αναπνευστική Υποστήριξη

Ανοιχτά

Οξυγονοθεραπεία

Τι είναι η φιάλη οξυγόνου;

Η ιατρική φιάλη οξυγόνου πρόκειται για μια φιάλη κατασκευασμένη απο αλουμίνιο και η οποία περιέχει φαρμακευτικό αέριο οξυγόνο ύπο πίεση για εισπνευστική χρήση σε ασθενείς. Οι ιατρικές φιάλες οξυγόνου έχουν λευκό χρώμα πάντα και συνοδεύονται απο εκτονωτή πίεσης που μειώνει την πίεση του υπο πίεση αερίου σε ασφαλή επίπεδα για χρήση στο σπίτι

Πόσο οξυγόνο έχει μια φιάλη;

Το πόσο οξυγόνο έχει μια φιάλη εξαρτάται απο 2 παράγοντες. Τον υδραυλικό όγκο της φιάλης (2lt, 5lt, 10lt κοκ) και την συμπίεση που έχει δεχτεί το αέριο (πίεση φιάλης). 

Ο υδραυλικός όγκος είναι σταθερός και αναγράφεται στο κάλλυμα της φιάλης. Τα συνηθέστερα μεγέθη για ιατρική φιάλη είναι 2 και 5 λίτρα, καθως όσο μικρότερη είναι η φιάλη τόσο πιο ελαφριά είναι. 

Η πίεση της φιάλης εμφανίζεται στο μανόμετρο (ρολόϊ πίεσης) που έχουν όλες οι φιάλες. Όταν η φιάλη βγαίνει απο το εμφιαλωτήριο υπάρχει συνήθως συμπίεση 200bar. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε χωρέσει 200 φορές τον υδραυλικό όγκο της φιάλης σε αέριο. Αυτό είναι εφικτί καθώς το αέριο μπορεί ακι συμπιέζεται.

Επομένως αν θέλαμε να υπολογίσουμε ανα πάσα στιγμή την ποσότητα του οξυγόνου σε μια φιάλη δεν έχουμε απο το να ακολουθήσουμε τον παρακάτω μαθηματικό τύπο]

Περιεχόμενος όγκος = Υδραυλικός όγκος φιάλης Χ Πίεση

 Για παράδειγμα αν σε φιάλη υδραυλικού όγκου 5lt το μανόμετρο αναγράφει 130 bar τότε ο περιεχόμενος όγκος είναι 5 Χ 130 = 650 lt αερίου οξυγόνου

 

 

Πως μπορώ να υπολογίσω πόσο διαρκεί η φιάλη μου;

Για τον υπολογισμό της διάρκειας πρέπει να γνωρίζετε τον περιεχόμενο όγκο που αναλύεται σε προηγούμενη ερώτηση και την κατανάλωση που κάνετε. Με τις 2 αυτές παραμέτρους και την μέθοδο της απλής αναλογικής μπορείτε να βγάλετε το αποτέλεσμα και μόνοι σας.

Εναπομείναν χρόνος (σε λεπτά) = Περιεχόμενος Όγκος / Ροή

Για παράδειγμα αν εισπνέετε οξυγόνο με ροή 2 λίτρα/λεπτό και ο Περιεχόμενος όγκος της φιάλης είναι 1000lt τότε θα καταναλώσετε το αέριο σε:

1000/2 = 500 λετπά--->    500λεπτά/60= 8,33 ώρες

Βρείτε μας

Κάλυψη μέσω ΕΟΠΥΥ. Χρηματοδότηση έως και σε 12 δόσεις με πιστωτική κάρτα
210-6720400