Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προϊόντα

Παλμικά Οξύμετρα

Ανοιχτά

Συσκευές BiPAP

Ανοιχτά

Λύσεις ροχαλητού

Ανοιχτά

Εργαστήρια Ύπνου

Ανοιχτά

Αναπνευστική Υποστήριξη

Ανοιχτά

Οξυγονοθεραπεία στο αεροπλάνο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας σήμερα και ζητήστε μας να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες

Αν έχετε κανονίσει ταξίδι με αεροπλάνο ενημερωθείτε πως μπορείτε να κάνετε οξυγονοθεραπεία με ασφάλεια εντός της καμπίνας

Συμβουλές πριν το ταξίδι

Πριν κλείσετε τα εισιτήριά σας, σιγουρευτείτε ότι ο φορητός συμπυκνωτής που θα έχετε στο ταξίδι σας πληρεί τις απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA). Αναζητήστε το σήμα με τα κόκκινα γράμματα στο πίσω μέρος της συσκευής. Το σήμα αυτό επιβεβαιώνει ότι: "Ο κατασκευαστής του φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου δηλώνει ότι η φορητότητα της συσκευής και η χρήση της σε αεροπλάνα γίνεται σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ".

Πριν από την έναρξη μιας πτήσης, το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να ζητήσει να δεί αυτή την επιγραφή.

Όλοι οι φορητοί συμπυκνωτές που διαθέτουμε έχουν λάβει την πιστοποίηση για χρήση εν ώρα εμπορικής πτήσης

Οξυγονοθεραπεία σε υψόμετρο

Ορισμένοι χρήστες του συμπυκνωτή οξυγόνου, χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο (λίτρο ανά λεπτό) κατά τη διάρκεια της πτήσης λόγω συμπίεσης του χώρου επιβατών απο το υψόμετρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιοι ασθενείς που χρειάζονται μόνο περιστασιακά τον συγκεντρωτή οξυγόνου στο έδαφος, πρέπει να τον χρησιμοποιούν συνεχώς επί του αεροσκάφους.

Το προσωπικό (πιλότοι και αεροσυνοδοί) έχει εκπαιδευτεί στο χειρισμό ιατρικών συμβάντων κατά την πτήση, ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δεν απαιτεί από πιλότους ή πληρώματα θαλάμου επιβατών να παρέχουν ιατρική βοήθεια στους επιβάτες.

 

Πόσες μπαταρίες θα χρειαστείτε;

Είστε υπεύθυνοι για το σωστό αριθμό μπαταριών σύμφωνα με την αναμενόμενη απόδοση του συμπυκνωτή σας. Λάβετε υπόψη τα παρακάτω για να καθορίσετε τη σωστή ποσότητα μπαταριών / συσσωρευτών:

  • τη συμβουλή της Vitalaire σχετικά με τη διάρκεια χρήσης του φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου σας βάσει της κατάστασης που βρίσκεται (παλαιότητα, χρήση κτλ)

  • τα στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τον αναμενόμενο χρόνο πτήσης, τις επιπλοκές και τις απρόσμενες καθυστερήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορεί να υπάρξει αναμονή στο έδαφος, σε περίπτωση ανταπόκρισης πτήσεων

Γενικά, ο ιστότοπος των αεροπορικών εταιρειών δείχνει πόσες μπαταρίες πρέπει να μεταφέρει ο επιβάτης μαζί του. Συνήθως απαιτούν επάρκή ποσότητα μπαταριών ώστε να εξασφαλίζεται αυτονομία για το 150% του χρόνου της πτήσης. Για παράδειγμα για μια πτήση 3 ωρών πρέπει να σας επαρκούν οι μπαταρίες για διάστημα έως και 4,5 ώρες 

Βλάβη ή βραχυκύκλωμα της μπαταρίας σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και φλόγα. Αυτά τα συμβάντα μπορούν να καταλήξουν σε τραυματισμό και, στη χειρότερη περίπτωση, ορισμένοι τύποι μπαταριών μπορούν να προκαλέσουν καταστροφική πυρκαγιά στην καμπίνα. Επομένως, οι εφεδρικές μπαταρίες λιθίου θα πρέπει να μεταφέρονται στο κατάστρωμα για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η αποστολή ανταλλακτικής μπαταρίας λιθίου ως αποσκευή.

Ιατρική γνωμάτευση

Η αεροπορική εταιρεία μπορεί να απαιτήσει ιατρικό πιστοποιητικό για έναν επιβάτη που χρήζει οξυγονοθεραπείας εν ώρα πτήσης για να πιστοποιήσει ότι ο ασθενής είναι σε θέση να ολοκληρώσει με ασφάλεια το ταξίδι χωρίς την ανάγκη ειδικής ιατρικής βοήθειας. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία μπορεί να ζητήσει κάποια βεβαίωση  απο τον θεράπων ιατρό για την χρήση οξυγόνου κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Καλέστε μας για να σας βοηθήσουμε με την ενοικίαση και τις διαδικασίες του φορητού συμπυκνωτή

Δείτε το βίντεο για τον πιστοποιημένο για εμπορική πτήση φορητό συμπυκνωτή Inogen One G5 

Air Liquide Healthcare

3,4 εκατ.€

έσοδα τo 2017

15.000

Εξυπηρετούμενα νοσοκομεία

1,5 εκατομμύρια

Ασθενείς στο σπίτι