Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προϊόντα

Παλμικά Οξύμετρα

Ανοιχτά

Συσκευές BiPAP

Ανοιχτά

Λύσεις ροχαλητού

Ανοιχτά

Εργαστήρια Ύπνου

Ανοιχτά

Αναπνευστική Υποστήριξη

Ανοιχτά

Ποιος χρειάζεται οξυγονοθεραπεία;

Επίσημοι αντιπρόσωποι ResMed, Philips Respironics, Lowenstein, Fisher&Paykel, Inogen, Chart

Με τη συνεχή χρήση οξυγόνου, πολλοί ασθενείς νιώθουν πιο ενεργητικοί, κοιμούνται καλύτερα και βελτιώνεται σημαντικά η αναπνοή τους λόγω του υψηλότερου επιπέδου οξυγόνου στο αίμα.

Ποιος χρειάζεται οξυγονοθεραπεία;

Το οξυγόνο (O2) είναι βασικό συστατικό για την ζωή. Ο αέρας που αναπνέουμε περιέχει 21% οξυγόνο και με την εισπνοή διαχέεται απο τις κυψελίδες στο αίμα μέσω του οποίου ταξιδεύει στους ιστούς και στα όργανα.

Κάποιες φορές κάποιες ιατρικές καταστάσεις αποτρέπουν μέρος του οξυγόνου να πηγαίνει στο αίμα μειώνοντας αυτό που αποκαλείται οξυμετρία (SaO2)

Η χαμηλή Sa02 μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχας, έλλειψη ενέργειας και προβλήματα συγκέντρωσης. Τότε η προσθήκη οξυγόνου μέσω της οξυγονοθεραπείας είναι σημαντική για την αύξηση του Sa02, δηλαδή του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα.

Χρόνια Βρογχίτιδα Η χρόνια βρογχίτιδα ορίζεται σαν έναν παραγωγικό βήχα που κρατά από τρεις εβδομάδες έως δύο χρόνια. Οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνια βρογχίτιδα πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Εμφύσημα

Το εμφύσημα είναι μία μορφή χρόνιας πάθησης των πνευμόνων. Εκδηλώνεται όταν καταστρέφεται η ελαστικότητα των αερόσακων (κυψελίδων) στους πνεύμονες. Έτσι οι αεραγωγοί στενεύουν, αφού η υποστήριξή τους είναι μικρότερη. 

Καρδιακές παθήσεις Οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να διακόψουν την ικανότητα της καρδιάς να αντλήσει το αίμα απο και προς τους πνεύμονες δημιουργώντας έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.

 

Tι είναι η Θεραπεία με Οξυγόνo;

Η οξυγονοθεραπεία είναι η συνεχής παροχή ιατρικού οξυγόνου μέσω ρινικής διάταξης ή μάσκας. Η οξυγονοθεραπεία συνταγογραφείται για να αυξήσει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα. Το οξυγόνο είναι ένα φάρμακο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως ο γιατρός έχει ορίσει. Δεν είναι εθιστικό και χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής.

Το οξυγόνο είναι ένα διαυγές, άοσμο, μη εύφλεκτο αέριο. Ωστόσο, υποστηρίζει την καύση (φωτιά) και ως εκ τούτου θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες ασφαλείας οξυγονοθεραπείας που παρέχονται από τους επαγγελματίες υγείας της Vitalaire.

Γιατί συνταγογραφείται η οξυγονοθεραπεία;

Ειδικές μετρήσεις χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του επιπέδου του οξυγόνου στο αίμα σας. Συμπληρωματικό οξυγόνο χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να αυξήθουν τα επίπεδα του οξυγόνου σε φυσιολογικές τιμές. Μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη από την οξυγονοθεραπεία στην μείωση της πίεσης, στην βελτίωση της αντοχής στην άσκηση και στην ποιότητα ζωής. Η οξυγονοθεραπεία παρέχει αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη αντιμετώπιση της υποξαιμίας σε ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Οφέλη οξυγονοθεραπείας

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η συνεχής χρήση οξυγόνου:

 • Απαλλάσσει από χρόνιες και ολονύχτιες υποξαιμίες
 • Μειώνει τον αυξημένο αιματοκρίτη
 • Μειώνει την πνευμονική αγγειακή πίεση
 • Βελτιώνει την αντοχή στην άσκηση
 • Βελτιώνει την ποιότητα της ζωής και τη λειτουργία του εγκεφάλου
 • Μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη της πνευμονικής υπέρτασης
 • Βελτιώνει το προσδόκιμο επιβίωσης

Σε συνδυασμό με σωματική άσκηση αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής και μειώνεται ο κίνδυνος επιδείνωσης της πάθησης και της ανάγκης εισαγωγής στο νοσοκομείο

Η κινηση μέσα στο σπίτι, η έξοδος στον κήπο και το περπάτημα σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα και με περισσότερη ενέργεια. 

Δείτε το βίντεο για τον νέο φορητό συμπυκνωτή Freestyle Comfort που σας δίνει την δυνατότητα να τον χρησιμοποιείτε και εκτός σπιτιού

Σημείωση: Όλες οι ιατρικές και θεραπευτικές πληροφορίες και συμβουλές που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι κατ' ανάγκη γενικής φύσεως και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για την κατάστασή σας. Θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο μετά από ιατρική διάγνωση.

Μάθετε περισσότερα για το οξυγόνο

Βιβλιογραφία

1. Statistics Canada. “Health Fact SheetsChronic Obstructive Pulmonary Disease under-Diagnosed in Canadian Adults: Results from Cycles 3 and 4 (2012 to 2015) of the Canadian Health Measures Survey Health Fact SheetsChronic Obstructive Pulmonary Disease under-Diagnosed in Canadian Adults: Results from Cycles 3 and 4 (2012 to 2015) of the Canadian Health Measures Survey.” Government of Canada, Statistics Canada, 12 Jan. 2017, www.statcan.gc.ca/pub/82-625-x/2017001/article/14701-eng.htm.

2. Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease. Global Strategy for the diagnosis management and prevention of chronic obstructive pulmonary disease. Updated 2014; available at http://www.goldcopd.org/uploads/users/files/GOLD_Report_2014_Oct30.pdf

3. ERS. Chronic obstructive pulmonary disease in: European lung white book. available at http://www.erswhitebook.org/chapters/chronic-obstructive-pulmonary-disease

4. WHO, Chronic obstructive pulmonary disease (COPD), Fact sheet N°315, January 2015. Available at http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs315/fr/; consulted on 05/11/2014 B, Xuan 

5. Petty, T L. “Home Oxygen--a Revolution in the Care of Advanced COPD.” The Medical Clinics of North America., U.S. National Library of Medicine, May 1990, www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2335990.

6. Nocturnal Oxygen Therapy Trial Group. Continuous or nocturnal oxygen therapy in hypoxemic chronic obstructive lung disease: a clinical trial. Ann Intern Med 1980; 93: 391-398

7. Report of the Medical Research Council Working Party. Long-term domiciliary oxygen therapy in chronic hypoxic cor pulmonale complicating chronic bronchitis and emphysema. Lancet 1981; 1: 681-686

Γιατί να μας επιλέξετε

 • 01

  Εξειδίκευση στην Οξυγονοθεραπεία

  Η VitalAire Hellas διαθέτει 26 έτη εμπειρίας κι άριστα εκπαιδευμένη ομάδα ειδικά για τη φροντίδα ασθενών με σύνδρομο ΧΑΠ

 • 02

  Υποστήριξη μετά την πώληση

  Η VitalAire προσφέρει αξιόπιστη υποστήριξη μετά την πώληση διαθέτοντας πιστοποιημένο κέντρο επισκευών και 24ωρη εξυπηρέτηση

 • 03

  Επίσημοι αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων κατασκευαστών

  Η VitalAire είναι επίσημη αντιπρόσωπος των μεγαλύτερων κατασκευαστικών οίκων οξυγονοθεραπείας παγκοσμίως

 • 04

  Δραστηριότητα σε 35 χώρες στον κόσμο

  Vitalaire δραστηριοποιείται σε 35 χώρες στον κόσμο και εξυπηρετεί πάνω από 600.000 ασθενείς. Νιώστε ασφαλείς δίπλα μας

 • 05

  Ετοιμοπαράδοτα προϊόντα

  Η Vitalaire διαθέτει πλούσιο απόθεμα σε προϊόντα για να βρείτε πάντα αυτό που ψάχνετε

Air Liquide Healthcare

3,4 εκατ.€

έσοδα τo 2017

15.000

Εξυπηρετούμενα νοσοκομεία

1,5 εκατομμύρια

Ασθενείς στο σπίτι