Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προϊόντα

Παλμικά Οξύμετρα

Ανοιχτά

Συσκευές BiPAP

Ανοιχτά

Λύσεις ροχαλητού

Ανοιχτά

Εργαστήρια Ύπνου

Ανοιχτά

Αναπνευστική Υποστήριξη

Ανοιχτά

Οξυγονοθεραπεία

Που αποθηκεύεται το υγρό οξυγόνο;

Το δοχεία αποθήκευσης του υγρού οξυγόνου αποτελούνται απο:

  • Σταθερό δοχείο που αποθηκεύεται σε μόνιμο σημείο στο σπίτι
  • Φορητό δοχείο (προαιρετικά) που επαναγεμίζεται και μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας

Το σταθερό δοχείο είναι ένα εύχρηστο τροχήλατο δοχείο χωρητικότητας τουλάχιστον 32 lt και ελάχιστων διαστάσεων: 36.6 cm διάμετρο, 82.0 cm ύψος και 55 kg βάρος (όταν είναι γεμάτο). Περιέχει περίπου 27 m3 αερίου οξυγόνου καθαρότητας πάνω απο 99,5% ανεξάρτητα από τη ροή (δυνατότητα χορήγησης υψηλής ροής*). Το σύστημα περιλαμβάνει πιεσο-εκτονωτή, ροόμετρο και υγραντήρα. Για να παραμείνει σε υγρή μορφή το οξυγόνο, πρέπει να είναι αποθηκευμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέσα στο δοχείο. Όταν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε οξυγόνο, ανοίγετε το δοχείο και το υγρό θερμαίνεται καθώς βγαίνει από το δοχείο, μετατρέπεται σε αέριο και το αναπνέετε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Το αφαιρούμενο δοχείο είναι μία φορητή φιάλη βάρους 3.5 kg (όταν είναι γεμάτη), χωρητικότητας 1.2 lt που γεμίζει από την μεγάλη φιάλη αποθήκευσης των 32 lt μέσα σε ένα λεπτό και με ροή 2 lt/min το περιεχόμενό της διαρκεί 6.5 h, ενώ με μικρότερη ακόμα ροή διαρκεί ακόμα περισσότερο. Για αυτό το λόγο καθιστάται το υγρό οξυγόνο ιδανικό για κινητικούς ασθενείς και διευκολύνει το πρόγραμμα αποκατάστασής τους.

Τα σταθερά και φορητά δοχεία έχουν σχεδιασμό παρόμοιο με τα δοχεία θερμός, αποτελούνται από ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό δοχείο που διαχωρίζονται με κενό αέρος.

 

Πως μπορώ να γεμίζω το φορητό δοχειάκι;

Το φορητό δοχείο υγρού οξυγόνου μπορεί να επαναγεμιστεί εύκολα σε μερικά δευτερόλεπτα από το σταθερό δοχείο, όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Όταν είναι γεμάτο, το φορητό δοχείο ζυγίζει περίπου 3 κιλά και παρέχει περίπου 1.025 λίτρα αερίου οξυγόνου. Όταν βρίσκεστε σπίτι μακρυά απ’ το σταθερό δοχείο, όταν αθλείστε ή κάνετε δραστηριότητες εκτός σπιτιού, μπορείτε να γεμίσετε το φορητό δοχείο και να πάτε όπου επιθυμείτε. Επειδή το οξυγόνο σε υγρή μορφή καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο σε σχέση με την αέρια μορφή, το φορητό δοχείο μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο κι είναι πολύ ελαφρύτερο και μικρότερο από μια φιάλη αερίου οξυγόνου.

Επίσης δεν χρειάζεται ηλε κτρική ενέργεια για να λειτουργήσει κι είναι εντελώς αθόρυβο

 

Τι διαστάσεις έχει το δοχείο;

Παρακάτω ο πίνακας με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δοχείων Freelox

Δείτε στον παραπάνω πίνακα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δοχείων Freelox

Πως γνωρίζω πότε αδειάζει το δοχείο;

Όλα τα δοχεία είναι εφοδιασμένα με ηλετκρονικό ευανάγνωστο χρωματικό δείκτη που σας δείχνει την στάθμη του υγρού

Βρείτε μας

Κάλυψη μέσω ΕΟΠΥΥ. Χρηματοδότηση έως και σε 12 δόσεις με πιστωτική κάρτα
210-6720400