Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προϊόντα

Παλμικά Οξύμετρα

Ανοιχτά

Συσκευές BiPAP

Ανοιχτά

Λύσεις ροχαλητού

Ανοιχτά

Εργαστήρια Ύπνου

Ανοιχτά

Αναπνευστική Υποστήριξη

Ανοιχτά

Η υγιεινή του ύπνου

Ξυπνήστε φρέσκοι

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας σήμερα και ζητήστε μας να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες

Η ύπαρξη υγιούς ρουτίνας ύπνου είναι σημαντική για τη σωματική και ψυχική σας υγεία και για τη μείωση των συμπτωμάτων άπνοιας κατά τον ύπνο. Μπορεί επίσης να αυξήσει την παραγωγικότητα και τη συνολική ποιότητα ζωής σας.

Τι είναι η Υγιεινή του ύπνου

Ο όρος υγιεινή ύπνου περιγράφει διάφορες υγιείς συνήθειες και πρακτικές που είναι απαραίτητες για την καλή ποιότητα ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας και την πλήρη επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η καλή υγιεινή ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε το ροχαλητό

Με την εστίαση στην υγιεινή του ύπνου, μπορείτε να βελτιώσετε τη θεραπεία CPAP και να μειώσετε τα συμπτώματα άπνοιας κατά τον ύπνο, όπως ροχαλητό και εξάντληση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να εργαστείτε για την καλή υγιεινή ύπνου.

Αν παλεύετε με τον ύπνο, δεν είστε μόνοι. Εφαρμόστε αυτές τις συμβουλές για να πάρετε τον ύπνο που σας αξίζει.

Πριν την ώρα του ύπνου
  • Αποφύγετε τα διεγερτικά: Αν η καφεΐνη, ο καπνός ή το οινόπνευμα καταναλώνονται πολύ κοντά πριν από τον ύπνο, ακόμα και σε μικρές δόσεις, μπορούν να κάνουν τον ύπνο σας χειρότερο και να αυξήσουν τον αριθμό επισκέψεων σας στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Εξαλείψτε τις περισπασμούς: Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να παρακολουθεί το ρολόι, γυρίστε το ανάποδα ώστε να μην βλέπετε την ώρα. Εάν τα κατοικίδια ζώα σας κρατάνε ανήσυχο, κρατήστε τα σε ένα άλλο δωμάτιο. Εάν το τηλέφωνό σας δονείται, απενεργοποιήστε το. Χαλαρώστε πριν από το κρεβάτι
  • Αφήστε το άγχος της ημέρας έξω από την πόρτα στην κρεβατοκάμαρά σας. Ένα ζεστό μπάνιο 2 ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν από το κρεβάτι.
  • Βοηθήματα ύπνου:Ορισμένα βοηθήματα ύπνου  μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα φάρμακα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον νοσηλευτή σχετικά με τις επιλογές σας.
  • Εσείς και το κρεβάτι σας: Φορέστε τις πυτζάμες σας και σιγουρευτείτε ότι το μαξιλάρι και το στρώμα σας είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα.
  • Κρατήστε την τεχνολογία έξω από την κρεβατοκάμαρα: Από τα τηλέφωνα έως τα laptop και τα tablet, περιορίστε την χρήση της τεχνολογίας πριν από τον ύπνο, τουλάχιστον μια ώρα πριν.
  • Συνδέστε το υπνοδωμάτιο σας με τον ύπνο: Αποφύγετε να μετατρέπετε την κρεβατοκάμαρά σας σε γραφείο ή αίθουσα δραστηριοτήτων. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας για ύπνο, οικειότητα και χαλάρωση.
  • Κρατήστε το υπνοδωμάτιο σας δροσερό, ήσυχο και σκοτεινό Η σωστή ατμόσφαιρα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Δοκιμάστε τις ωτοασπίδες, μάσκα ματιών ή μια μηχανή λευκού θορύβου για να μειώσετε τους θορύβους του περιβάλλοντος.

Τη νύχτα όταν προετοιμάζεστε να κοιμηθείτε

Προσέξτε στο πρόγραμμα ύπνου σας

Τα συνηθισμένα μοτίβα ύπνου είναι σημαντικά. Βεβαιωθείτε ότι σηκώνεστε και πηγαίνετε στο κρεβάτι περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αισθάνεται υπνηλία

Πηγαίνετε στο κρεβάτι όταν αισθάνθείτε νύστα και να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Αν όταν είστε ξαπλωμένος στο κρεβάτι μένετε ξύπνιοι και ανήσυχοι, φύγετε απο το υπνοδωμάτιο και κάντε κάτι χαλαρωτικό μέχρι να νιώσετε υπνηλία . Στη συνέχεια, πηγαίνετε πίσω στο κρεβάτι και δοκιμάστε ξανά.

Να είστε προσεκτικοί με τον μεσημριανό ύπνο

Εάν ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσπαθήστε να μειώσετε τον μεσημεριανό ύπνο σε όχι περισσότερο από 30 λεπτά.

Καθ 'όλη τη μέρα σας

Συνεχίστε να κινείστε Η καθημερινή δραστηριότητα βελτιώνει τον νυχτερινό ύπνο σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε την έντονη άσκηση έως και 3 ώρες πριν από τον ύπνο.

Υγιεινά γεύματα

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τον ύπνο. Φάτε ένα ελαφρύ σνακ ή πιείτε ζεστό γάλα νωρίς το βράδυ για να χαλαρώσετε