Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προϊόντα

Παλμικά Οξύμετρα

Ανοιχτά

Συσκευές BiPAP

Ανοιχτά

Λύσεις ροχαλητού

Ανοιχτά

Εργαστήρια Ύπνου

Ανοιχτά

Αναπνευστική Υποστήριξη

Ανοιχτά

Διάγνωση Υπνικής Άπνοιας.

Μην παίζετε με την υγεία σας

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας σήμερα και ζητήστε μας να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες

H έγκαιρη διάγνωση της υπνικής άπνοιας είναι σημαντική για την πρόληψη των επιπλοκών. Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να μεταβείτε σε ένα εργαστήριο ύπνου για μια μελέτη ύπνου ή να κάνετε μια μελέτη ύπνου στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε αν κρίνετε πως πάσχετε από υπνική άπνοια;

Η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση είναι σημαντικές στην αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας. Αρχικά, μπορεί να φανεί χρήσιμο να ρωτήσετε το/τη σύντροφό σας, ένα μέλος της οικογενείας ή φίλους εάν ροχαλίζετε δυνατά ή εάν έχετε παύσεις στην αναπνοή σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι συνήθως οι πρώτοι που τα παρατηρούν.

Άλλοι τρόποι αυτο-ανίχνευσης ώστε να αναγνωρίσετε τους παράγοντες κινδύνου, είναι:

 • το γρήγορο και απλό ερωτηματολόγιο Stop-Bang, το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε μόνοι σας ή με την βοήθεια ενός ειδικού ύπνου της VitalAire
 •  να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας να ροχαλίζει ενώ κοιμάστε και να παρατηρήσετε τυχόν πάυσεις
 • να συμπληρώσετε το online quiz που έχουμε ετοιμάσει για εσάς στην σελίδα http://www.all-about-sleep-apnea.com/assess-yourself/quiz-screen-yourself ή πατώντας εδώ

Εάν υποψιάζεστε ότι νοσείτε από υπνική άπνοια, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον θεράποντα ιατρό σας εγκαίρως. Η διάγνωση της υπνικής άπνοιας μπορεί μόνο να γίνει με μια μελέτη ύπνου σε μια κλινική ύπνου ή στο σπίτι με ειδικό εξοπλισμό απο ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Επίσκεψη στο θεράπων ιατρό

Ο γιατρός σας θα εκτιμήσει τα συμπτώματά σας και θα διεξάγει μια ιατρική εξέταση, πριν αποφασίσει εάν πρέπει να αποτανθείτε σε έναν ειδικό ύπνου.

Ο ειδικός ύπνου μπορεί να σας ρωτήσει για τα συμπτώματα σας και το ιατρικό ιστορικό σας. Θα χρειαστεί πιθανόν να συμπληρώσετε μια φόρμα, συνήθως την Κλίμακα Υπνηλίας Epworth, για το πόσο νυσταγμένος αισθάνεστε όταν ξυπνάτε. Μπορεί επίσης να μετρήσουν τα κιλά και τη περίμετρο του λαιμού σας καθώς και να υποβληθείτε σε κάποια τεστ αναπνοής. Εάν επιδείξετε συμπτώματα Συνδρόμου Υπνικής Άπνοιας, ο ειδικός θα συνταγογραφήσει μια μελέτη ύπνου, για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση.

 

Μελέτη ύπνου

Η ολονύχτια μελέτη ύπνου, διεξάγεται σε μια κλινική ύπνου ή στο σπίτι και είναι ο πιο ασφαλής τρόπος διάγνωσης της υπνικής άπνοιας. Περιλαμβάνει ένα τεστ, γνωστό και ως "πολυυπνογραφία", το οποίο καταγράφει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας:

 • Δραστηριότητα εγκεφάλου (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα)
 • Τόνο μυών (ηλεκτρομυογράφημα)
 • Κίνηση του θώρακα και της κοιλιάς
 • Ροή αέρα από το στόμα και τη μύτη
 • Ρυθμός καρδιάς και επίπεδα οξυγόνου στο αίμα (παλμική οξυμετρία)
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)
 • Κίνηση οφθαλμών

Καμία από αυτές τις μετρήσεις δεν είναι επώδυνη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μέσω ειδικού εξοπλισμού η καταγραφή ήχου και βίντεο.

Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, ο γιατρός στη κλινική ύπνου θα σας ενημερώσει εάν νοσείτε ή όχι από Σύνδρομο Υπνικής Άπνοιας, πόσο αυτό επεμβαίνει στον ύπνο σας, τι αντίκτυπο έχει στην υγεία σας και ως εκ τούτου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Αποτελέσματα μελέτης ύπνου

Συζήτηση με έναν ειδικό της Vitalaire

Επισκεφθείτε μας σήμερα με τα αποτελέσματα της μελέτης ύπνου σας και θα σας εξηγήσουμε όλες τις μετρήσεις για να γνωρίζετε ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος .  Θα σας προτείνουμε λύσεις για την αντιμετώπιση της άπνοιας μέσω εφαρμογής θετικής πίεσης (cpap) βρίσκοντας την κατάλληλη για το πρόσωπό και τον τρόπο ζωής σας μάσκα ή θα σας προτείνουμε εναλλακτικές θεραπείες (μασελάκι) σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ακολουθήσετε την θεραπεία σας.

ResMed Airview
Συζητάμε μαζί σας τα δεδομένα απο την συσκευή CPAP
Εμπιστευθείτε τους ειδικούς στην Υπνική Άπνοια

 

Νυχτερινή οξυμετρία

Το πρώτο στάδιο

Αν υποπτεύεστε ότι πάσχετε απο Σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο, επισκεφθείτε μας και θα σας δώσουμε ένα ειδικό ρολόι μέτρησης της νυχτερινής οξυμετρίας, όπως ακριβώς το Holter για την αρτηριακή πίεση. Η διακύμανση του οξυγόνου στο αίμα κατά την διάρκεια της νύχτας, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος και θα κρίνει αν είναι αναγκαία η περαιτέρω εξέταση σε εργαστήριο ύπνου ή εαν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εναλλακτική θεραπεία (μασελάκι)

Γιατί να μας επιλέξετε

 • 01

  Εξειδίκευση στο Σύνδρομο Υπνικής Άπνοιας

  Η VitalAire Hellas διαθέτει 26 έτη εμπειρίας κι άριστα εκπαιδευμένη ομάδα ειδικά για τη φροντίδα ασθενών με σύνδρομο υπνικής άπνοιας

 • 02

  Επίσημοι αντιπρόσωποι

  Η VitalAire είναι επίσημη αντιπρόσωπος των μεγαλύτερων κατασκευαστικών οίκων

 • 03

  Υποστήριξη μετά την πώληση

  Η VitalAire προσφέρει αξιόπιστη υποστήριξη μετά την πώληση διαθέτοντας πιστοποιημένο κέντρο επισκευών

 • 04

  Ετοιμαπαράδοτα προϊόντα

  Η Vitalaire διαθέτει πλούσιο απόθεμα σε προϊόντα για να βρείτε πάντα αυτό που ψάχνετε

 • 05

  Δραστηριότητα σε 35 χώρες στον κόσμο

  Η Vitalaire δραστηριοποιείται σε 35 χώρες στον κόσμο και εξυπηρετεί πάνω από 600.000 ασθενείς. Νιώστε ασφαλείς δίπλα μας

Air Liquide Healthcare

3,4 εκατ.€

έσοδα τo 2017

15.000

Εξυπηρετούμενα νοσοκομεία

1,5 εκατομμύρια

Ασθενείς στο σπίτι