Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διάγνωση Υπνικής Άπνοιας.

Μην παίζετε με την υγεία σας

H έγκαιρη διάγνωση της υπνικής άπνοιας είναι σημαντική ώστε να προληφθούν οι επιπλοκές. Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να μεταβείτε σε ένα εργαστήριο ύπνου για μια μελέτη ύπνου ή να κάνετε μια μελέτη ύπνου στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε αν κρίνετε πως πάσχετε από υπνική άπνοια;

Η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση είναι σημαντικές στην αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας. Αρχικά, μπορεί να φανεί χρήσιμο να ρωτήσετε το/τη σύντροφό σας, ένα μέλος της οικογενείας ή φίλους εάν ροχαλίζετε δυνατά ή εάν έχετε παύσεις στην αναπνοή σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι συνήθως οι πρώτοι που τα παρατηρούν. Άλλοι τρόποι αυτο-ανίχνευσης ώστε να αναγνωρίσετε τους παράγοντες κινδύνου, είναι το γρήγορο και απλό ερωτηματολόγιο Stop-Bang, καθώς και να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας να ροχαλίζει ενώ κοιμάστε.

Εάν υποψιάζεστε ότι νοσείτε από υπνική άπνοια, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον θεράποντα ιατρό σας εγκαίρως. Η διάγνωση της υπνικής άπνοιας μπορεί μόνο να γίνει με μια μελέτη ύπνου σε μια κλινική ύπνου ή στο σπίτι με ειδικό εξοπλισμό και ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Η επαφή σας

Νίκος Δασκαλόπουλος

Τμήμα Πωλήσεων

6946306442 - 2106720400

Send an email

Πληροφορίες

Εμπειρία 15 ετών στην Υπνική Άπνοια και στην Οξυγονοθεραπεία

Επίσκεψη στο θεράποντα ιατρό

Ο γιατρός σας θα εκτιμήσει τα συμπτώματά σας και θα διεξάγει μια ιατρική εξέταση, πριν αποφασίσει εάν πρέπει να αποτανθείτε σε έναν ειδικό ύπνου.

Ο ειδικός ύπνου μπορεί να σας ρωτήσει για τα συμπτώματα σας και το ιατρικό σου ιστορικό. Θα χρειαστεί πιθανόν να συμπληρώσετε μια φόρμα, συνήθως την Κλίμακα Υπνηλίας Epworth, για το πόσο νυσταγμένος αισθάνεστε όταν ξυπνάτε. Μπορεί επίσης να μετρήσουν τα κιλά και τη περίμετρο του λαιμού σας καθώς και να υποβληθείτε σε κάποια τεστ αναπνοής. Εάν επιδείξετε συμπτώματα Συνδρόμου Υπνικής Άπνοιας, ο ειδικός θα συνταγογραφήσει μια μελέτη ύπνου, για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση.

Μελέτη ύπνου

 

Η ολονύχτια μελέτη ύπνου, διεξάγεται σε μια κλινική ύπνου ή στο σπίτι και είναι ο πιο ασφαλής τρόπος διάγνωσης της υπνικής άπνοιας. Περιλαμβάνει ένα τεστ, γνωστό και ως "πολυυπνογραφία", το οποίο καταγράφει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας:

  • Δραστηριότητα εγκεφάλου (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα)
  • Τόνο μυών (ηλεκτρομυογράφημα)
  • Κίνηση του θώρακα και της κοιλιάς
  • Ροή αέρα από το στόμα και τη μύτη
  • Ρυθμός καρδιάς και επίπεδα οξυγόνου στο αίμα (παλμική οξυμετρία)
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)
  • Κίνηση οφθαλμών

 

Καμία από αυτές τις μετρήσεις δεν είναι επώδυνη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μέσω ειδικού εξοπλισμού η καταγραφή ήχου και βίντεο.

Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, ο γιατρός στη κλινική ύπνου θα σας ενημερώσει εάν νοσείτε ή όχι από Σύνδρομο Υπνικής Άπνοιας, πόσο αυτό επεμβαίνει στον ύπνο σας, τι αντίκτυπο έχει στην υγεία σας και ως εκ τούτου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Air Liquide Healthcare

3,4 εκατ.€

έσοδα τo 2017

15.000

Εξυπηρετούμενα νοσοκομεία

1,5 εκατομμύρια

Ασθενείς στο σπίτι